kalocsa

2021.08.18. 09:44

Megütötte és az ágyba dobta tizenegy hónapos unokáját a brutális férfi

Végrehajtandó börtönt javasol az ügyészség annak a férfinak, aki tavaly decemberben egy Kalocsa környéki faluban részegen többször bántalmazta 11 hónapos és 4 éves unokáit, a feleségét és a lányát pedig meg fenyegette.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a férfi tavaly december 2-án délután otthon volt a feleségével és két kis unokájával. A 11 hónapos kisfiú nyűgös volt, sírása idegesítette a vádlottat, ezért trágárul kiabált vele és a 2 éves kislánnyal is.

A részeg férfi a csecsemőt kikapta a felesége kezéből, átvitte a gyerekszobába, és fejen ütötte, a kisfiú feje ettől bepirosodott. Ezután a vádlott mérgében egy erős mozdulattal, 60-70 centiméteres magasságból a kiságyába hasra ejtette és a paplant a gyerek fejére húzta.

A csecsemő feje az esés miatt az ágy fa elejébe beütődött. Mindezt látta a másik otthonlévő unoka is, aki szintén sírni kezdett.

Időközben hazaért a vádlott lánya a két nagyobb unokával, egy 7 éves fiúval és 4 éves lánnyal. A vádlott a lányával is kiabált és a 4 éves unokáját leszorította az ágyra, majd ököllel az arcán többször megütötte. A kislány nagyon megijedt és sírt, a további bántalmazást a vádlott a lánya közbelépésére hagyta abba.

A férfi a többi családtagjával is kiabált, szidalmazta és elzavarta őket a házból, ezért az éjszakát a szomszédban töltötték. Másnap a feleségét és a lányát is megfenyegette, azt mondta nekik, hogy ha hazamennek, rájuk gyújtja a házat, kivégzi őket, elvágja a torkukat. A fenyegetés miatt a lánya kérte a vádlott megbüntetését, a felesége viszont nem.

A két kiskorú sértett a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A vádlott lánya a gyermekeivel végleg elköltözött a szülői házból, jelenleg egy anyaotthonban élnek.

A különös visszaeső férfi bűnügyi felügyelet és távoltartás alatt áll, őt a Kalocsai Járási Ügyészség két rendbeli könnyű testi sértés bűntettével és zaklatás vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben, és azt is, hogy egy korábbi feltételes szabadságot is meg kell szüntetni és a vádlott a börtönbüntetésből se legyen feltételes szabadságra bocsátható. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában