kecskemét / galériával

2021.08.07. 19:11

Egy tréler és három személyautó ütközött össze az M5-ös autópályán

Tömegbalesetet okozott egy trélert vontató bolgár kisteherautó az M5-ös autópályán, Kecskemét határában.

Donka Ferenc

FRISSÍTVE 20:55

Szeged felé haladt a trélert vontató kisteherautó, amikor vezetője későn vette észre a forgalmi terelés miatt előtte álló kocsisort. Intenzív fékezésbe kezdett, amitől a belső szalagkorlátnak csapódott, az előtte lévő furgonnak ütközött, amit nekilökött az előtte álló Audinak, majd a mögöttük érkező autó is megsérült.

A baleset során a tréler átszakította a középső szalagkorlátot, és így az átlógott a Budapest felé vezető oldal belső sávjába.

Ezért mindkét oldalon forgalomkorlátozás volt érvényben, emiatt hatalmas torlódások alakultak ki. A balesetben személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős. A kecskeméti tűzoltók a járműveket áramtalanították. Az ütközések egyedüli magyar sofőrje, aki a furgonban ült elmondta, hogy a balesetek nagy részét a külföldiek okozzák.

A baleset helyszínén a szemle és a műszaki mentés este 21:38-kor véget ért, a forgalom mindkét oldalon, minden sávon megindulhatott.

KORÁBBAN ÍRTUK

Egy tréler és három személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya 93-as kilométere közelében, Kecskemét térségében, a Szeged felé vezető oldalon.

A baleset során a tréler átszakította a középső szalagkorlátot, és átlóg a Budapest felé vezető oldal belső forgalmi sávjába. A balesetben személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán az érintett útszakaszon mindkét sávot lezárták, a forgalom csak a leállósávban halad.

A Budapest felé vezető oldalon a belső sávot zárták le a rendőrök, a forgalom csak a külső sávban haladhat tovább. A forgalomkorlátozás miatt az autópálya mindkét oldalán torlódás alakult ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában