Kiskunfélegyháza

2021.05.27. 16:42

Három év börtönre ítéleték az áruházi rablót

A Kiskunfélegyházi Járásbíróság 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 20 éves csongrádi férfit, aki egy áruházban követett el rablást.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ítélet szerint a férfi 2021. március 31-én a délutáni órákban megjelent egy kiskunfélegyházi áruházban, ahol a ruházatába rejtett egy 4000 forint értékű hangszórót, amivel fizetés nélkül kísérelt meg távozni. A biztonsági őr ezt észlelte, és az áruház kijáratánál feltartóztatta a férfit azzal, hogy a ruházatát ellenőrizni kell. A férfi ezt megtagadta, ezért a biztonsági őr a rendőrséget kívánta értesíteni, mire a férfi a biztonsági őrrel dulakodni kezdett és őt a földre lökve a lopott hangszóróval elmenekült. A biztonsági őrnek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

Az okozott kár a lefoglalás során megtérült.

A férfit a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség rablás bűntettével vádolta, és őt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította.

Az ítélet jogerős, a férfi már meg is kezdte büntetése letöltését. Mivel a rablást egy korábbi – lopás miatt kiszabott – ügyben felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, ezért az abban az ügyben kiszabott 1 év 6 hónap börtönbüntetés végrehajtását is elrendelte a bíróság.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában