kék hírek

2021.05.07. 15:50

A négy kiskunhalasi férfi összesen ötmillió forintot lopott

Gyorsított eljárásban négy kiskunhalasi férfit ítéltek el: ketten összesen ötmillió forintot loptak el, ketten pedig segédkeztek az elrejtésében.

Hraskó István

Az ügy elsőrendű vádlottja februárban egy kiskunhalasi pékség udvarán parkoló nyitott gépkocsiban, különböző raktárakban és egy lakásban is kutatott, és összesen 5 millió forint készpénzt lopott el. A lopásban részt vett a másodrendű vádlott is, akivel megosztoztak a pénzen.

Az elsőrendű 2 milliót rábízott a harmadrendűre, hogy helyezze biztonságba. Ő pedig a lopásról tudva továbbadta a pénzt a negyedrendűnek, hogy vásároljon rajta takarékjegyet, aki ezt meg is tette.

A takarékjegyeket a nyomozás során lefoglalták, csakúgy, mint további 41 500 forintot. A Kiskunhalasi Járásbíróság az első-és másodrendű vádlottak bűnösségét lopásban, míg társaikét pénzmosásban állapította meg, az ügyészi indítvánnyal egyezően. Az első-és másodrendű vádlottakat 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte, egyúttal kötelezte a meg nem térült kár megfizetésére. Társaik büntetése 1 év – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – börtön. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában