vádemelés

2021.04.19. 09:57

Háromszor tört be italért ugyanabba a csárdába egy nagybaracskai férfi

Visszajárt alkoholt lopni egy nagybaracskai csárdába egy helyi férfi, két hét alatt háromszor is betört a vendéglőbe. Az ügyészség végrehajtandó börtönt indítványoz neki, de egyébként most is rács mögött van egy másik ügy miatt.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

A Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai február 1-jén kora délután őrizetbe vettek egy 30 éves nagybaracskai férfit. Őt gyanúsították azzal, hogy néhány órával korábban letaposta a faluban egy ház kerítését, majd az udvarról ellopott egy 20 méteres elektromos kábelt, emellett megrongálta a ház bejárati ajtajának üvegét is.

A különös visszaesőnek minősülő, büntetett előéletű tolvaj bevallott más bűncselekményeket is a rendőröknek. Kiderült, hogy ő volt az, aki télen két hét leforgása alatt háromszor is betört egy nagybaracskai csárdába.

Tavaly december közepén az ajtó üvegét betörve bemászott a vendéglőbe és röviditalokat lopott közel 20 ezer forint értékben. Még két liter pálinkát is összekészített, de azt már nem tudta elvinni.

Karácsony előtt két nappal ismét visszament a csárdához, megint az ajtó üvegét törte be és ekkor is röviditalokat zsákmányolt, immár 30 ezer forint értékben. Az üvegeket kihozta a vendéglőből, de észrevette, hogy jönnek a rendőrök, ezért az italokat hátrahagyta és elmenekült. Nem lehetett azonban tudni, hogy melyik üvegből ivott, ezért tartalmukat kiöntötték, így a csárda kára nem térült meg.

A férfi január 1-jén hajnalban harmadszor is behatolt a csárdába, ekkor egy üveg bort emelt el, ezt a nyomozók később megtalálták a lakásán.

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a vádlott jelenleg más bűnügyben jogerősen kiszabott börtönbüntetését tölti. A Bajai Járási Ügyészség a betörések miatt folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével és lopás vétségével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, és a meg nem térült kár erejéig vagyonelkobzást is. A vádlott bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában