kék hírek

2021.03.25. 10:27

Szabálytalan gázbekötés veszélyeztette a bajai édesanya és gyermekei életét

Vádat emeltek egy bajai férfival szemben, mert bérlői – egy anya és két kisgyermeke – átmeneti szén-monoxid mérgezést szenvedtek amiatt, hogy a vádlott szabálytalanul vezette be házába a gáz.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a bajai férfi házába utólag, engedély nélkül és szabálytalanul vezette be a gázt, ráadásul nem gondoskodott a kazán szükséges rendszeres karbantartásáról sem.

A lakóépületbe tavaly áprilisban bérlőként egy anya költözött két kisgyermekével. Néhány héttel később, tavaly május 20-án este az anya gyermekeivel a hálószobában volt, a fürdőszobában a nyílt égésterű kazán pedig működött.

– Az épület elégtelen szellőzése, valamint a kazán karbantartásának elmulasztása miatt a lakótérben szén-monoxid halmozódott fel, ennek következtében mindhárman nyolc napon belül gyógyuló szén-monoxid mérgezést szenvedtek. A hét éves gyermek az eszméletét is elvesztette – mondta a vádhatóság szóvivője. Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna hangsúlyozta azt is: a baleset azért következett be, mert a bezárt, légrés nélküli külső ablakokon keresztül nem juthatott be elegendő többlet levegő a fürdőszobába, a konyhába és hálószobába. Az ingatlanon utóbb engedély nélkül létesített gázvezeték és a beszerelt gázkészülék működése állandó veszélyt jelentett az épületben tartózkodók életére, egészségére.

A Bajai Járási Ügyészség a szállásadó férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja. A szabadlábon lévő vádlott ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában