kék hírek

2021.03.17. 09:59

Kéregetett a román férfi, majd leütötte a járókelőt Kecskemét belvárosában

Két év végrehajtandó börtönt kapott az a 32 éves román férfi, aki februárban éppen Kecskeméti Járásbíróságnál rabolt ki egy járókelőt.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

A román állampolgárságú vádlott február 19-én este Kecskemét belvárosában, a Bethlen körút és a Rákóczi út kereszteződésében vette észre áldozatát, egy 60 éves férfit, aki a lámpánál állt. Megszólította a sértettet, aki azonban nem akart beszédbe elegyedni vele. A román férfi követni kezdte a Vak Bottyán utca felé, közben beszélt hozzá, pénzt kért tőle.

Amikor a sértett nem adott neki, a vádlott hirtelen ököllel tarkón ütötte a sértettet, aki emiatt a földre esett.

Támadója elvette tőle a táskáját és elfutott vele a járásbíróság épülete felé. Futás közben átnézte zsákmányát, hogy van-e benne pénz. Azt azonban nem talált benne, a többi dolgot pedig menekülése közben folyamatosan eldobálta, végül a táskától is megszabadult. A rabló a kabátját is levette és eldobta, hogy nehezebb legyen felismerni.

A nyomozók a városrendészet és a lakosság segítségével rövid időn belül beazonosították a 32 éves román férfit, elfogták és őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatását.

A rabló beismerő vallomást tett. A Kecskeméti Járási Ügyészség március 16-án már bíróság elé is állította, a Kecskeméti Járásbíróság pedig a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész hosszabb tartamú börtönbüntetés, valamint kiutasítás kiszabása miatt fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában