baleset-megelőzés

2021.03.02. 07:00

Három pályázatot hirdetett meg a kalocsai rendőrség

A megyei és a helyi baleset-megelőzési bizottságok a szokottól eltérő formában hirdették meg tavaszi pályázataikat, amelyekkel lényegében mindenkit megszólítanak, 6-18 éves korig. A témákat különböző tematika szerint jelölték ki, de minden esetben a baleset-megelőzéssel kapcsolatos víziókra kíváncsiak, hívta fel figyelmünket a Kalocsai Rendőrkapitányság.

Gábor János

Rideg Gábor egy korábbi baleset-megelőzési rendezvényen

Forrás: MW

– A járványhelyzet ellenére folytatjuk tovább a baleset-megelőzési programunkat, amihez online pályázatokat találtunk ki – jelezte Rideg Gábor rendőr őrnagy, a közlekedésrendészeti osztály vezetője.

– Az első ilyen egy rajzpályázat, amit eredetileg a megyei közlekedésrendészet hirdetett meg, „Így közlekedjetek ti!” felszólítással. Az óvodásokat és általános iskolásokat céloztuk meg vele: biztonságos, szabályos közlekedést kell szemléltetni a rajzokon, ezen kívül további megkötés nincs – vázolta, megjegyezve: előzsűrizés után fogják továbbítani a legjobb műveket a megyei bizottságnak.

A második jelenleg futó kezdeményezés már a Kalocsai Rendőrkapitányság saját akciója, ami az Így lenne biztonságosabb címet kapta, mutatott rá Rideg. Ennél a kihívásnál nem rajzlapon, hanem térben kell alkotni: akár kollázst, terepasztalt, makettet, vagy más, kisebb installációt. Egy a lényeg: a művekkel azt kell egyértelműen kifejezni, hogy a gyerekek mivel tennék biztonságosabbá a lakókörnyezetüket, vagy az óvodájuk, általános iskolájuk környékét.

– Az volna a cél, hogy felébresszük a kreativitásukat, illetve megtanítsuk, hogy a közlekedésbiztonság szempontjából mennyire fontos a környezet. Az sem kizárt, hogy olyan ötlettel fognak előállni, amit aztán tovább tudunk fejleszteni

– fogalmazott az őrnagy.

A kapitányság a kalocsai középiskolásokat is szerette volna valamilyen módon megszólítani, ezért a helyi baleset-megelőzési bizottság révén novellaíró pályázatra invitálta őket. Ide legfeljebb négyoldalas, baleset-megelőzéssel kapcsolatos történeteket várnak. Mindhárom pályázat esetében április közepéig-végéig lehet leadni a munkákat a Kalocsai Rendőrkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztály, 6300 Kalocsa, Kossuth u. 10. postacímen, vagy a [email protected]-n.

Rideg Gábor egy korábbi baleset-megelőzési rendezvényen
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában