galériával és videóval

2020.12.05. 16:54

Lappföldi egyenruhában ellenőrzött a kecskeméti rendőrség

Mikulás-napi ellenőrzést tartott szombaton a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcán. Az ellenőrzés során közreműködött a télapó is: a piros lappföldi egyenruhába Farkas Attila főtörzszászlós bújt.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

Az akció célja az volt, hogy a téli és az ünnepi időszakban felhívják az autósok figyelmét a közlekedés szabályaira és a láthatóság fontosságára. Akinél mindent rendben találtak az ellenőrzés során, azt csokoládémikulással jutalmazta a rendőrtélapó, aki szellemiségéhez méltón nem büntetett, hanem kollégájával együtt – aki ezúttal nem a krampusz volt – elmagyarázta a megtartandó közlekedési szabályokat.

Farkas Attila elmondta, hogy télen a rövidülő nappalok és a látási viszonyokat jelentősen befolyásoló időjárási körülmények miatt fokozattan kell figyelni a közlekedőknek a megfelelő láthatóságra.

– Szeretnénk azt üzenni, hogy hangolódjanak rá az emberek a közlekedésre. Indulás előtt szusszanjanak egyet és figyeljenek egymásra közlekedés közben, mert a figyelem védhet meg bennünket a balesetektől. Próbáljunk úgy közlekedni, ahogyan szeretnénk, hogy mások közlekedjenek – mondta Farkas Attila, aki hangsúlyozta, hogy karácsony közeledtével a bevásárlások és az ünnep három napja alatti rokonlátogatások miatt ebben az időszakban jelentősen megnövekedhet a forgalom. Ekkor van igazán szükség az egymás iránt tanúsított türelemre.

Az ünnep a kiadós étkezések ideje is.

– Egy nagy étkezés után mindenki hajlamos az elpilledésre, ezért a bőséges vacsora után hagyjunk magunknak egy jó fél órát a pihenésre, hogy újra tudjunk figyelni, mielőtt autóba ülünk. Az alkoholfogyasztást lehetőleg kerüljük, ám ha mégis ivott a sofőr, akkor ne vezessen utána! A legjobb már indulás előtt eldönteni, hogy kívánunk-e alkoholt fogyasztani és annak megfelelően megválasztani a célhoz jutás módját – tanácsolta a rendőrmikulás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában