kalocsa

2020.10.02. 09:41

Kedvezménnyel szabadult, két házból is ötmilliós zsákmánnyal távozott

Miután kedvezménnyel szabadult a börtönből, nem tért jó útra egy kalocsai férfi: bizonyíthatóan két házba is betört, és sok-sok pénzt, valamint ékszereket vitt el.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A Kalocsai Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi korábbi büntetéséből feltételes kedvezménnyel szabadult. Nem sokkal később, 2018. november 1-jén este felfeszítette egy ház udvari bejárati ajtaját, majd értékek után kutatott. Igen alaposan, mert az étkezőben lévő szekrény belső részéből nyíló, falban elhelyezett fegyverszekrény ajtaját is kifeszítette és a lőszertároló rekeszből 5,2 millió forintnak megfelelő értékű eurót vitt el, amit a külföldön dolgozó tulajdonos gyűjtött össze. Ezenkívül arany ékszereket és karórát is elvitt a házból.

Következő áldozatának udvarába egy év múlva, tavaly november 11-én napközben mászott be. A ház ajtaja nem volt bezárva, így könnyen bejutott a nappaliba, a szekrényből pedig 1 millió forint készpénzt és mintegy 5 millió forint értékben arany ékszereket emelt el.

A vádlott összesen több mint 11 millió forinttal gazdagodott. Az okozott kár egyik esetben sem tértült meg, ezért a sértettek a nyomozás során polgári jogi igényt jelentettek be – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfit két rendbeli, jelentős értékre elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, azzal a kikötéssel, hogy kedvezménnyel már nem szabadulhat. Emellett a vádhatóság javasolja azt is, hogy a betörő korábbi börtönbüntetése hátralévő részét is ülje le utólag.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában