Vádemelés

2020.09.10. 11:08

Összetörte a sorompót a figyelmetlen teherautó-sofőr

Közlekedés biztonsága elleni vétség miatt vádat emeltek egy kerekegyházi férfi ellen, aki a leeresztett sorompót és a piros lámpát figyelmen kívül hagyva teherautójával egy vasúti átjáróba hajtott Kecskeméten, a sorompót összetörve.

Hraskó István

Egy intermodális, a közúti és a vasúti áruszállítást összekapcsoló logisztikai központot terveznek

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó:

A vád szerint a kerekegyházi férfi február 27-én délben derült időben, jó látási viszonyok mellett pótkocsis teherautót vezetett. Kecskemét lakott területén kívül, az 5-ös főúton a Budapest-Szeged vasútvonal kereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta a piros jelzést és a vasúti átjáróba hajtott. A teherautó a leeresztett sorompórudaknak ütközött, amelyek ennek következtében letörtek. Az ütközés során személyi sérülés nem történt.

Az ügyészség szerint a sorompó gondatlan megrongálásával a férfi mások életét, testi épségét veszélyeztette. A vasúttársaság a rudakban esett 265 ezer forint összegű kár megtérítésének érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a férfit közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja és tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést indítványoz vele szemben. A szabadlábon lévő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában