ítélet

2020.07.12. 07:42

Két év fogházat kapott a kecskeméti, gázoló buszsofőr

A Szolnoki Járásbíróság két év fogházra ítélte és két és fél évre eltiltotta a járművezetéstől azt a kecskeméti buszsofőrt, aki 2018 február 7-én halálra gázolta a Piaristák terén lévő zebrán szabályosan átkelő 23 éves nőt.

Horváth Péter

Forrás: PN

Fotó: Horváth Péter

A Szolnoki Törvényszéken lezárult annak a büntetlen előéletű buszsofőrnek a büntetőügye, aki 2018. február 7-én este fél hétkor Kecskeméten, az általa vezetett menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbusszal elgázolta a Piaristák terén lévő gyalogosátkelőhelyen szabályosan átkelő 23 éves nőt, aki a helyszínen életét vesztette – tájékoztatta a baon.hu-t a Szolnoki Törvényszék Sajtó Osztálya.

A sofőrt a Szolnoki Járásbíróság 2020. január 22-én meghozott ítéletében halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt 2 év fogházbüntetésre ítélte és 2 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ügyész akkor súlyosításért, a vádlott enyhítésért, míg a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol pénteken jogerősen lezárult.

Fotó: Horváth Péter / PN

A Szolnoki Törvényszék 2020. július 10-én meghozott döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta, így a férfi jogerősen 2 év fogházat és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában