ítélet

2020.06.18. 17:06

Tíz hónap felfüggesztett börtönt kapott a balotai állatkínzó

Nem kell börtönbe vonulnia a balotaszállási asszonynak, aki kutyáját az autója mögé kötötte egy bálamadzaggal és vonszolta kilométereken át, amíg az állat el nem pusztult. Első fokon tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Csongrádi Járásbíróság.

Pozsgai Ákos

A vádlott tavaly, augusztus 3-án, a vihar elől elmenekült komondor jellegű kutyáját indult el megkeresni, majd amikor rátalált, az állat nyakörvére egy 120 centis bálamadzagot kötött, amelynek másik végét a kocsi vonóhorgához rögzítette, és 2,7 kilométeren át, 20-30-as tempóval húzta haza a kutyát.

A kutya a kegyetlen bánásmódot nem élte túl

A kutya egy idő után nem tudta tartani a tempót, oldalára dőlt, életveszélyesen megsérült. A kegyetlen bánásmódot nem élte túl, nem sokkal később elpusztult. Egy másik autós intette le az asszonyt és vonta felelősségre, aki a történtekről telefonjával videót is készített, amit az állatvédők később kitettek az internetre. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki. Az állatvédők tüntettek is az állatkínzások ellen tavaly Kiskunhalason és Balotaszálláson.

A balotaszállási nőt csütörtökön első fokon tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Csongrádi Járásbíróság, aminek végrehajtását két évre felfüggesztette, így az asszonynak nem kell börtönbe mennie. A nő és védője enyhítésért fellebbezett a döntés ellen, csakúgy, mint az ügyész, aki viszont a büntetés súlyosbítását kérte.

Az állatvédők országszerte tüntettek az állatkínzások ellen tavaly, köztük Kiskunhalason is
Fotó: Pozsgai Ákos

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában