baja

2020.06.25. 15:17

Megütötte a végrehajtót, felfüggesztett börtönt kapott

Jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a Bajai Járásbíróság azt a nőt, aki tavaly a vita hevében megfenyegetett egy végrehajtót, majd mikor a férfi távozásra szólította fel, pofon vágta.

Hraskó István

A most 54 éves nő tavaly május 7-én zaklatott állapotban érkezett meg nagykorú fiával együtt az egyik bajai végrehajtó irodájába, egy vele szemben folyó végrehajtási ügyben akart tájékoztatást kérni egy ingatlan kiürítéséről. Az ügyfélfogadóban a vádlott és fia leült az egyik asztalhoz, míg velük szemben a végrehajtó és egy adminisztrátor foglalt helyet.

A végrehajtó tájékoztatni kezdte a vádlottat a folyamatban lévő eljárásról, majd a nő hangosan szidalmazni kezdte és azzal fenyegette meg, hogy le fogja szúrni. Ekkor a sértett férfi felállt a tárgyalóasztaltól és ajtót mutatva a nőnek távozásra szólította fel. A vádlott nem ment ki az irodából, hanem jobb tenyérrel a hivatalos személynek minősülő végrehajtót pofon ütötte. Nem kis erővel történhetett ez, mert a vád szerint a sértett a bal arcfelének nyolc napon belül gyógyuló zúzódását szenvedte el. A végrehajtó a rendőröket is értesítette, akik lefoglalták az iroda biztonsági kamerája által készített felvételt.

Dr. Sárközy Szabolcstól, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjétől megtudtuk: a nő a bűnösségét részben beismerte. A Bajai Járásbíróság tárgyalás tartása nélkül (büntető végzésben) jogerősen egy év hat hónap – végrehajtásában két évre felfüggesztett – börtönre ítélte. A bíróság határozatát mindenki tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában