kék hírek

2020.05.16. 09:25

Több esetnél is intézkedtek megyénk rendőrei

Megyénkben az elmúlt 24 órában ismét szükség volt az egyenruhásokra a határszakaszon, de balesetnél, bűncselekménynél és szabálysértésnél is intézkedtek.

police.hu

Forrás: police.hu

Fotó: illusztráció

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2020. május 15-én 0 óra és 24 óra között nyolc esetben összesen 36 külföldit tartóztattak fel Hercegszántó közigazgatási területén. A magukat szír, marokkói és afgán állampolgárnak valló migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány Kelebia külterületén négy migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában három könnyű sérüléssel járó, valamint nyolc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Ezen a napon a járőrök és a nyomozók kilenc személyt fogtak el, valamint hét előállításáról intézkedtek. Közülük öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Kormányrendeletben meghatározottak megszegése miatt 2020. május 4-én 0 óra és 2020. május 15-én 24 óra között a rendőrök Bács-Kiskun megyében összesen 32 alkalommal alkalmaztak figyelmeztetést, 2 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, valamint 9 szabálysértési feljelentést tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában