galériával

2020.01.03. 13:04

Előzetesben a majsai gázoló, aki sorsára hagyta két áldozatát

A bíróság udvarán még cigire gyújtott, kapucnit húzott a fejére, és végig ügyvédje takarásában igyekezett maradni az az öttömösi férfi, aki újév hajnalán Kiskunmajsán ittasan elgázolt két gyalogost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Hraskó István

Tragédiával kezdődött az új év Kiskunmajsán. Mint arról beszámoltunk, január 1-jén éjjel 3 óra 47 perckor egy Ford elütött két gyalogost a Fő utcán. Egyikük, egy 29 éves kiskunmajsai férfi a helyszínen életét vesztette, míg a vele lévő fiatal nőt 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülésekkel vitték a mentők kórházba.

A Ford lesodródott az út menti füves részre, ahol kidöntött egy közlekedési táblát és egy facsemetét is. Sofőrje segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrség közelben tartózkodó járőrei viszont észrevették menekülését, és utána eredtek. Nem sokkal később egy Zrínyi utcai ház előtt megtalálták a gázoló autót, amelynek betört a szélvédője és leszakadt az első lökhárítója. Kiderült, hogy a gépkocsit a tulajdonos élettársa vezette, akinél felmerült az ittasság gyanúja is, ezért a rendőrök előállították vérvételre.

A megyei főügyészség pénteki közleményéből kiderül, hogy a 28 éves öttömösi férfi valóban részegen ült kormány mögé, és a Fő utca és a Fiumei utca kereszteződésében ittassága miatt tért le a jobboldali útpadkára és ütötte el a két gyalogost.

– A helyszínről anélkül távozott, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna a sérült sértettek részére – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A rendőrség az öttömösi férfit halált okozó ittas járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta. A főügyészség pedig pénteken kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését, az indoklás szerint szökés, elrejtőzés veszélye miatt, hiszen a baleset helyszínéről is azért hajtott el, hogy a felelősségre vonást elkerülje.

A gyanúsítottat pénteken délelőtt vitték be a Kecskeméti Járásbíróságra. Melegítőt és papucsot viselt, végig a fején volt a kapucnija, bár ügyvédje figyelmeztette, hogy a tárgyalóteremben azért majd vegye le magáról. Az udvaron a rendőrök engedélyével még elszívhatott egy cigarettát, ekkor vette észre, hogy az ablakon keresztül fotók és videófelvételek készülnek róla, innentől kezdve végig igyekezett hátat fordítani a média munkatársainak, vagy kirendelt ügyvédje mögé bújt.

Dr. Demeter Gábor bíró az ügyészség indítványával egyetértve el is rendelte a férfi előzetes letartóztatását, akit így vittek is vissza a Mátyási utcai börtönbe. Ha az említett bűncselekményeket a bíróság megállapítja, 2 és 12 év közötti szabadságvesztés várhat a gyanúsítottra.

A gyanúsított védője annyit nyilatkozott, hogy az öttömösi férfi a történteket, az elkövetett bűncselekményeket elismerte, de részleteket védence kérésére nem mondhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában