ÍTÉLET

2020.01.13. 16:56

Egymás után rabolták ki az idős asszonyokat

A Kecskeméti Törvényszék 13 év 6 hónap fegyházra és 8 év börtönre ítélt két férfit, akik 2018-ban hat alkalommal támadtak idős asszonyokra otthonukban.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott 25 éves bátyai férfi – ismeretlen társával – 2018 áprilisában Dunaföldváron megtámadott egy 88 éves asszonyt a lakásán, a földre rántotta, a nyakát leszorította és befogta a száját. Társával pénzt követeltek a sértettől, azonban miután az idős hölgy segítségért kiabált, elszaladtak a helyszínről. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Dr. Sárközy Szabolcs, a törvényszék sajtószóvivője elmondta: a vádlottak 2018 nyarán elhatározták, hogy Bátya község közelében lévő településeken egyedül élő idős asszonyokat rabolnak ki hasonló módszerrel. A rablásokhoz maszkokat és kesztyűket használtak. A rabolt pénzt az elsőrendű vádlott osztotta szét társai között, akik közül ketten fiatalkorúak (egyikük bajai, a másik bátyai), negyedik társuk pedig egy 20 éves miskei férfi.

A vádlottak a megbeszélt tervnek megfelelően összesen hat rablást követtek el, a sértettek valamennyien a 70. (esetenként a 80. életévüket is) betöltött nők voltak. Minden esetben az esti-éjszakai órákban támadtak. Az egyik sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett el, egy 8 napon túli, a többiek pedig 8 napon belül gyógyuló sérülést. A vádlottak általában pár ezer forintot raboltak el, az utolsó esetben viszont 800 ezer forint volt a zsákmány.

Fotó: Shutterstock

A Kecskeméti Törvényszék korábban előkészítő ülés keretében a másod-és harmadrendű vádlottak bűnösségét már jogerősen megállapította: a másodrendű büntetése 5 év 6 hónap, társáé pedig 4 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő végrehajtandó szabadságvesztés volt. A hétfőn elítélt két vádlott büntetése még nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában