kék hírek

2019.06.03. 11:51

Holttestet találtak a Dunában Hartánál (Frissítve)

Rendőrök lepték el hétfő reggel a hartai Duna-szakaszt, ahol egy holttestet találtak a folyóban.

Gábor János, Maksa Balázs

Forrás: baon.hu

Fotó: Gábor János

Friss (13:35): A fővárosi hajóbaleset áldozatát találhatták meg

Amint azt korábban is írtuk: halottat emeltek ki a Dunából Harta mellett, hétfőn délelőtt. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a partszakaszra, ahol több speciális öltözetű helyszínelő mellett járőrök és civil ruhás rendőrök biztosították, illetve zárták le a területet.

A holttest kiérkezésünkkor (11 óra körül) már nem volt a helyszínen, viszont egy nagyméretű járőrhajóval, valamint két kisebb motorcsónakkal és egy rendőrségi helikopterrel pásztázták a vizet, vélhetően további áldozatok után kutatva.

Helyiektől megtudtuk, hogy a halottat egy közeli gabonaátrakó hajóállomás munkatársai találták meg, de nem közvetlenül ott, ahol a rendőrség állomásozott, hanem pár száz méterrel feljebb, egy üzemen kívül helyezett uszálykikötőnél. Neve elhallgatását kérő, a megtalálás idején (reggel 8-9 óra között) a helyszínen tartózkodó forrásunk elárulta: a holttest valószínűleg egy legalább 50-60 év körüli, koreai férfié.

Újabb fotók a helyszínről:

12:48: Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a baon.hu kérdésére elmondta, hogy a Hartánál talált holttest azonosítása jelenleg is folyamatban van, egyelőre azonban bővebb felvilágosítást nem adhat.

12:07: Információink szerint a helyiek beszéltek a holttestet megtalálóval. Mint elmondta, egy Harta melletti, üzemen kívül helyezett hajóállomás kötelébe akadva találták meg a holttestet, egy feltehetően 50 év körüli koreai férfit.

Korábban írtuk: A helyszínen tartózkodó szemtanúk elmondása szerint egy mezőgazdasági termények rakodására alkalmas vízi eszközben akadt fenn a holttest. A helyszínre helikopter, járőrhajó, motorcsónak, mentőkocsi és több rendőrautó is érkezett. A nyomozók jelenleg is helyszínelnek.

Fotó: Gábor János / baon.hu
Fotó: Gábor János / baon.hu

Az esettel kapcsolatban kerestük a rendőrséget is, ezidáig hivatalosan nem erősítették meg értesüléseinket, de feltehetőleg a fővárosi hajótragédia egyik áldozatát találhatták meg. Amint új információt tudunk meg, frissítjük cikkünket.

Fotó: Gábor János / baon.hu
Fotó: Gábor János / baon.hu

Mint arról beszámoltunk, több holttestet is találtak a Dunában a hétvégén, azonosításuk jelenleg is tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában