galériával

2019.06.30. 17:18

A kiskunhalasi Csernák Zsolt lett Magyarország legerősebb tűzoltója

Ismét a Vas megyei bükfürdői parkolóban rendezték meg az elmúlt hétvégén a tűzoltók kétnapos nemzetközi versenyét, ahol a kiskunhalasi Csernák Zsolt, tűzoltó főtörzsőrmester a legjobban teljesítő magyar hivatásos tűzoltó díját vehette át. A megmérettetésen szintén rész vett a halasi tűzoltók állományából Taskovics Sándor tűzoltó százados, aki kategóriájában az ötödik legjobb magyar helyezést érte el.

Pozsgai Ákos

Az ország legerősebb tűzoltóját kutató kétnapos nemzetközi tűzoltó versenyen összesen 160, javarészt magyar, de cseh, lengyel, német, román és szlovák tűzoltó – köztük hölgyek is – versengtek az ország legerősebb tűzoltója címért. Az indulóknak különféle tűzoltósporttal összefüggő feladatokat kellett teljesíteniük külön korcsoportokban, a közel 45 kilogrammos védőfelszerelésben, egy erre a célra kiépített versenypályán. Az első napon az úgynevezett Firefighter Combat Challenge feladatokkal kellett megküzdeniük. Ezeket a feladatokat légzőkészülékben, időkorlát figyelembevételével kellett idén is teljesíteniük. A második napon hagyományos TFA feladatokkal találkozhattak a nevezők, amelyek szintén embert próbáló képességeket követeltek.

A verseny eredményhirdetésén Csernák Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester, a Kiskunhalasi Tűzoltó-parancsnokság állományának tagja vehette át Pintér Sándor különdíját, a Legjobban teljesítő magyar hivatásos tűzoltónak járó díjat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által felajánlott ajándékutalványt legidősebb versenyzőként Balla István a Nyárlőrinc Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában