Kalocsa

2019.04.18. 10:39

Kalocsán járt a „Re-akció”

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával szerdán a kalocsai Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola és Szakiskolában járt a „Re-akció” elnevezésű projekt.

police.hu

Forrás: police.hu

A szinte egész napos rendezvény a prevenciós ismeretek bővítését, a pozitív attitűdök kialakítását célozza meg, több korosztályt is megszólítva. A diákok a nap első részében tantermi keretek között hallhattak előadásokat a megelőzés témakörében, majd a megszerzett tudást a gyakorlatba átültetve alkalmazhatták. A szituációs gyakorlatok során a gyermekek és felnőttek egyaránt láthatták, átélhették, hogy milyen könnyen válhatnak bűncselekmény áldozatává. Milyen hirtelen lehet akár az utcán garázdaságba, lopásba vagy rablásba keveredni, áldozattá, netán a cselekmény elkövetőjévé válni.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A programban részt vett a helyi és az Állampusztán működő büntetés-végrehajtási intézet is, az érdeklődők betekinthettek a rabok mindennapi életébe. A rendőrök, tűzoltók és mentősök egy baleseti szimuláció során az egyes szervezetek összehangolt munkáját mutatták be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában