szeged

2019.04.10. 14:54

Hét évet kapott az élettársát leszúró félegyházi asszony

Hét év börtönre ítélte jogerősen a Szegedi Ítélőtábla azt az 59 éves kiskunfélegyházi asszonyt, akik tavaly áprilisban egy veszekedés után, ittas állapotban szíven szúrta szintén részeg élettársát.

Hraskó István

V. Istvánné a januári kecskeméti tárgyaláson azt mondta: meg akarta ijeszteni élettársát

Forrás: baon.hu

Fotó: Hraskó István

A most 59 éves asszony, V. Istvánné kisebb megszakításokkal több mint húsz évig élt együtt B. Józseffel. Kapcsolatuk kezdetben harmonikus volt, ám főként az alkohol és az anyagi problémák miatt megromlott. A férfi gyakran lerészegedett, és ilyenkor összevitatkozott a nővel. Főként anyagi helyzetük miatt veszekedtek, mert József több adósságot is felhalmozott, a vádlott gyakorlatilag egyedül tartotta el mindkettejüket. Ráadásul V. Istvánné az utóbbi években több betegségen is keresztülment, kétszer is rosszindulatú tüdődaganatot diagnosztizáltak nála, kemoterápiás kezelésekre járt, megműtötték, volt csigolyarepedése is – és mindezek ellenére is vállalt munkát, hogy legyen pénzük.

A pár többször szétment, de a nő mindig visszafogadta a férfit. Vitáik soha nem fajultak tettlegességig, egészen tavaly április 7-ig. A tragikus véget ért napon a férfi kétszer is elment a boltba vodkáért, amelyből az asszony is ivott. Délutánra már mindketten súlyosan ittasak lettek, este pedig újra fellángolt közöttük a vita. A nő számonkérte élettársán a boltból visszajáró pénzt, és ismét felhánytorgatta tartozásait. A kölcsönös szidalmazásnak a férfi úgy akart véget vetni, hogy bement az asszony fiának szobájába és lefeküdt az ágyra. V. Istvánné felszólította, hogy menjen ki onnan, és hagyja el a Csólyosi úti házat, majd egy 18 centis pengéjű késsel akart nyomatékot adni szavainak. A férfi azonban gúnyosan kinevette, mondván, nem fél tőle. V. Istvánné a januári kecskeméti tárgyaláson azt mondta: meg akarta ijeszteni élettársát, hogy igenis menjen el, de kijelentette, nem volt célzott a végül szívüregbe hatoló szúrás, mely a férfi halálát okozta. Az asszonynak vallomása szerint nem jutott eszébe a mentők száma, ezért a fiát tárcsázta, de mire érkezett a segítség, már késő volt. A nő szerint a végzetes tett előtt olyan adósságok derültek ki, amelyekről nem tudott, és élettársa arrogánsan, pökhendien, lenézően válaszolt kérdéseire. Az asszony úgy vallott, nagyon stresszes volt a férfi mellett az élete, de azt is hozzátette: megbánta, amit tett, szerette a férfit, mert ha nem ivott, segítőkész, jó ember volt.

V. Istvánné a januári kecskeméti tárgyaláson azt mondta: meg akarta ijeszteni élettársát
Fotó: Hraskó István / baon.hu

A Kecskeméti Törvényszék hét év börtönre ítélte az asszonyt, ezt az ügyész tudomásul vette, a vádlott enyhítésért fellebbezett, így a per a Szegedi Ítélőtáblán folytatódott. Szerdán aztán a másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában