Kecskemét

2019.02.27. 15:32

Előzetesben T. István, a kalapácsos gyilkos

Szerda délután elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság a vasárnapi emberölés gyanúsítottjának, T. Istvánnak előzetes letartóztatásba helyezését. Áldozata, O. János állítólag féltékenységében bemászott a Fürdő utcai ház kapuján, mert nem tetszett neki, hogy barátnője az ivócimborájával tölti az estét.

Hraskó István

Két nyomozó kísérte be a Kecskeméti Járásbíróságra szerda délután 2 óra előtt pár perccel T. Istvánt. A sportcipőt, szürke melegítőt, kabátot viselő, hosszú, ősz, ritkuló hajú férfi gyilkolt vasárnap este a Fürdő utcában: az ügyészség közlése szerint a 64 éves férfi egy kalapáccsal többször ráütött az 50 éves O. János fejére, aki a helyszínen életét vesztette.

Az előzményekről ma megtudtuk: O. János erősen ittas állapotban jelent meg a gyanúsított Fürdő utcai lakásánál. Nem mellékes, hogy bent nemcsak T. István tartózkodott, hanem O. János barátnője (élettársa), B. Mária is. Vélhetően a sértettnek nem tetszett, hogy párja egy másik férfival iszogat és beszélget, és emiatt ment el a házhoz – információink szerint egyébként a kapun nem akarták beengedni, ezért átmászott a kerítésen.

– A lakásban féltékenységből adódó, tettlegességig fajuló vita alakult ki a sértett és a nő között, melynek hatására a gyanúsított a szoba sarkából magához vett egy kalapácsot és azzal több ízben az ágy szélén ülő sértett fejére sújtott, majd a földre hanyatló sértettre további ütéseket mért – nyilatkozta dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Úgy tudjuk, T. István egyébként nem volt egy erőszakos, balhés ember, értesüléseink szerint büntetlen előéletű. Nemrég ment nyugdíjba, állítólag utána kapott rá jobban az italra. O. János az ismerőse – ahogy az egyik utcában lakó fogalmazott, ivócimborája – volt, sőt korábban előfordult, hogy B. Máriával hármasban iszogattak.

A gyilkosság után a nő hívta a rendőröket, azt nem tudni, hogy a tettest a helyszínen fogták-e el. T. István a nyomozóknak tényfeltáró beismerő vallomást tett, a bíróságon azonban nem beszélt. Czakkerné dr. Pásztor Anita nyomozási bíró a szökés-elrejtőzés veszélye miatt rendelte el harminc napra történő előzetes letartóztatásba helyezését, ezt a gyanúsított és védője is tudomásul vette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában