Bács-Kiskun

2018.12.05. 12:26

Sikeresen pályáztak az önkéntes tűzoltók

Összesen 38 önkéntes tűzoltó egyesület és 7 önkéntes mentőcsoport pályázott sikeresen Bács-Kiskun megyéből az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán.

Horváth Péter

Az egyesületek több mint 30 millió forint, a mentőcsapatok pedig egymillió forintnál is több támogatásban részesültek. A tűzoltó egyesületek és mentőcsoportok kedden vették át a megyei parancsnokságokon az elnyert eszközöket. Ugyancsak ekkor kapták meg a pályázati forrásból beszerzett kellékeiket a megyei önkormányzati tűzoltóságok is.

A tavalyinál 100 millióval többet, 700 millió forint támogatást oszt szét a katasztrófavédelem a hazánkban működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között. Ebből 600 milliónyi forrásra az egyesületek, a fennmaradó 100 millióra a mentőcsoportok pályázhatnak. A szervezetek működési költségeik fedezésére, eszközbeszerzésre, tanfolyamokon és vizsgákon való részvételre és technikai felszerelésük bővítésére pályázhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában