Kecskemét

2018.12.13. 17:31

Interneten szedte rá áldozatait a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség csalás vétsége miatt vádat emelt egy 29 éves kecskeméti férfival szemben, aki alig több mint négy hónap leforgása alatt 36 vevőjét károsította meg azzal, hogy az interneten árult termék vételárát előre elutaltatta velük, a terméket azonban esze ágában sem volt nekik elküldeni.

Hraskó István

Az ügyészség közlése szerint a 29 éves kecskeméti férfinak nem volt miből megélnie, ezért az internetről képeket töltött le és az azokon lévő, kelendő tárgyakat 2016 márciusa és júliusa között eladásra kínálta különböző internetes portálokon. A vádlott a termékek vételárát előre kifizettette a vevőivel. A férfi a meghirdetett tárgyakkal ténylegesen nem rendelkezett, így azokat nem is volt módja megküldeni a vevőknek, de ez nem is állt szándékában. A csaláshoz az akkori barátnője bankszámláját is – anélkül, hogy őt ebbe beavatta volna – igénybe vette.

A férfi többnyire elektronikai cikkeket, mobiltelefonokat, tabletet, monitort kínált eladásra, de volt, aki darts nyílkészletért vagy újságért fizetett hiába.

Szerte az országban összesen 36 embert károsított meg, akiktől 3-4 ezer forint és 50 ezer forint közötti összegeket szerzett meg. Huszonnégy károsult jelentett be polgári jogi igényt kára megtérítése iránt. A vádlott alig több mint négy hónap leforgása alatt összesen 645 ezer forinttal gazdagodott, majd utána elérhetetlenné vált.

A férfi korábban szökésben volt, idén június óta letartóztatásban van. A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség csalással vádolja, amely a bűnhalmazatra figyelemmel a törvény szerint 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában