Nagykőrös

2018.04.27. 20:14

Közbiztonsági fórumot tartottak Nagykőrösön

Járási közbiztonsági konzultációs fórumot szervezett a Nagykőrösi Rendőrkapitányság április 26-án. A talál­kozón részt vett többek között a nagykőrösi polgárőrség, a Humánszolgáltató Központ, a gyermekotthon, valamint a helyi nevelési és oktatási intézmények képviselői.

Koós Kata

Ambrus Zoltán ezredes (középen) ismertette az eredményeket

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Koós Kata

Ambrus Zoltán rendőr ezredes, a Nagykőrösi Rendőrkapitányság vezetője ismertette a megjelentekkel a tavalyi évet összesítő ­rendőrségi statisztikák alapján a járás közbiztonsági helyzetét.

– Az elmúlt év talán az eddigi legsikeresebb évünk volt. Minden kapitányságot egy központilag megadott szempontrendszer alapján értékelnek. A megyei rangsort nézve Nagykőrös az első – számolt be a kapitányságvezető.

Elmondta: csökkent Nagykőrösön a bűncselekmények száma, emellett a ­felderítési, eredményességi mutatók esetében jelentős növekedés tapasztalható­.

– A legfontosabb feladatunk évről évre, mely a lakosságot leginkább irritálja, a lopások és a lakásbetörések megakadályozása, számának csökkentése. El kell mondanom, hogy e téren jelentősen javult a külterületeken élők közbiztonsága is. Ebben nagy szerepet játszik, hogy nagyon hatékony az együttműködés a rendőrség, a polgárőrség és a mezőőrség között – mondta, majd hozzátette: a ­Nagykőrösi Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésére. Több nyugdíjasklubban tartanak időről időre tájékoztatást a témában.

Ambrus Zoltán ezredes (középen) ismertette az eredményeket
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Koós Kata

Bár a tavalyi év eredményességi mutatói a közlekedés témakörében rosszabbul alakultak, mint az előző éves statisztikai eredmények, a kapitányságvezető hangsúlyozta: nem a sérüléssel járó, hanem az anyagi káros balesetek száma nőtt.

– Az őzelütések és kátyúkba hajtások teszik ki ezen balesetek húsz százalékát – mondta.

A fórumon részt vett dr. Németh Gyula, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági főkapitány-helyettese is. Elmondta: 6–7 évvel ezelőtt éves szinten több mint 47 ezer volt a bűncselekmények száma Pest megyében, mely az elmúlt években a felére csökkent. A tavalyi évben összesen 22 ezer bűncselekményt regisztráltak a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában