Sükösd

2018.03.21. 12:17

Több mint 40 dunai harcsát gereblyéztek ki az orvhalászok

Vádat emeltek két orvhalásszal szemben, akik tavaly ősszel elektromos halászgéppel és „gereblyézéssel” 41 harcsát fogtak ki a Dunából.

Hraskó István

A 63 és 40 éves sükösdi férfiak tavaly október 17-én kora délután Sükösd térségében motoros csónakból elektromos halászgéppel és „gereblyézéssel” 41 harcsát fogtak ki a Dunából. A halakat zsákokba rakták és az idősebb vádlott hétvégi házának stégjéhez szállították. Miután kikötöttek, igazoltatták őket – tudtuk meg dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője

Az orvul megszerzett 93 kilónyi hal értéke mintegy 234 ezer forint volt. A vádlottaknak nemcsak horgászengedélyük nem volt, de az orvhalászatot tiltott eszközzel és tiltott módon végezték. Az elektromos halászgép és a gereblyézés egyaránt tiltott halfogási módszer. Tettenérésük után kiderült, hogy két harcsa időközben elhullott, a többi 39 harcsa azonban megmenekült és a halőrök visszahelyezték a Dunába.

A Bajai Járási Ügyészség a két férfit orvhalászat és lopás vétségével vádolja és velük szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, továbbá a csónak, a merítőszák és az orvhalászathoz használt többi eszköz elkobzását indítványozza. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában