bírósági ítélet

2018.01.26. 20:05

Letartóztatták a két nő bántalmazásával gyanúsított férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak az 55 éves férfinak az előzetes letartóztatását, akit súlyos testi sértés kísérletének elkövetésével gyanúsítanak.

baon.hu

A megalapozott gyanú szerint a férfi január 22-én 19 óra körül Szabadszálláson a sértettnek egy büntetőeljárás során jegyzőkönyvbe foglalt vallomását olvasta el, amelynek tartalma miatt kérdőre vonta a nőt, illetve amikor a gyanúsított a jegyzőkönyvben neki nem tetsző kijelentést talált ököllel, illetve tenyérrel megütötte a sértettet, majd hazaküldte. A gyanúsított ezt követően a másik sértett nyilatkozatait kezdte el olvasni és a véleményével ellentétes vallomások után a nőt bal halántékát és orrnyergét ütötte meg ököllel. A sértettek a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, azonban a bántalmazás módja és az ütések helye alapján súlyosabb sérüléseik is keletkezhettek volna.

A járásbíróság a férfi előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert alaposan feltehető, hogy ha szabadlábon marad, akkor meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást, valamint esetében fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában