Bács-Kiskun

2023.12.12. 07:11

Ködös, szeles időt jósolnak keddre

Cikkünkből megtudhatja, milyen időjárásra kell készülnie kedden.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A köpönyeg.hu szerint reggelre főleg délen és keleten képződik sűrű köd, mely csak lassan oszlik fel. Napközben változóan felhős lesz az ég, délutántól aztán délnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és itt estétől elered az eső. 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. A délies szél gyakran lesz élénk.

Mint írják, fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!