Zivatar

2022.04.26. 13:53

Bács-Kiskun megye három járására elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

A bajai, a bácsalmási és a jánoshalmi járásra adott ki keddre elsőfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. Továbbá az egész megyére elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben zivatar kialakulása miatt.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Kedd délután a délnyugati, déli területeken alakulhat ki néhol zivatar, majd az esti, késő esti óráktól a Nyugat-Dunántúlt elérő csapadékzónában is előfordulhat dörgés, villámlás. 

Szerdán napközben legnagyobb számban és eséllyel az Alföldön várható zivatarok (helyenként akár heves zivatarok) kialakulása, de a Dél-Dunántúl keleti részein sem kizárt egy-egy cella előfordulása. 

Az Észak-Alföldön még szerda éjjel is aktív lehet a légkör, majd lecsengenek a zivatarok.

A zivatarokat kedden szélerősödés, lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (10-15 milliméter) valamint apró szemű jég, szerdán viharos kifutószél (60-90 kilométer/óra), felhőszakadás (átlagosan 20-25 millimétert meghaladó, de helyenként 30-40 milliméter csapadék) és jégeső is kísérheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!