Beruházás

2023.06.19. 18:06

Több, mint 160 millió forintból épült meg a Tánchagyományok Háza Halason – galériával

Három táncegyüttes új, közös otthonát avatták fel ünnepélyesen hétfőn délután Kiskunhalason. A 163 millió forintból megvalósult beruházás a Bundzsák Dezső Sportközpont területén kapott helyet, amit a táncegyüttesek már a hivatalos átadás előtt birtokba vettek.

Pozsgai Ákos

A 163 millió forintból megvalósult beruházás a Bundzsák Dezső Sportközpont területén kapott helyet, amit a táncegyüttesek már a hivatalos átadás előtt birtokba vettek.

Fotó: Pozsgai Ákos

Az új épületegyüttes a magyar tánchagyományokat hivatott szolgálni, a néptánc és a társastánc örökségét ápoló helyi hagyományőrző művészeti csoportok használják. Itt talált új otthonra a Halas Táncegyüttes, a Kiskun Táncegyüttes és a Stúdió 2000 Táncsport Klub. A Tánchagyományok Házában a népi hagyományokhoz, a néptánchoz és tánckultúra ápolásához kapcsolódó rendezvények és kiállítások is helyet kapnak majd, így egyfajta helyi turisztikai célpont is lehet a városba látogatók számára.

A Fonó Budai Zeneházhoz hasonlította az új létesítményt Bányai Gábor kormánybiztos, a térség egyéni országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) az átadón, aki úgy fogalmazott, hogy a budai Fonóhoz hasonlóan a halasi Tánchagyományok Háza a térségben a tánc kultúra fellegvára lehet.

Fülöp Róbert polgármester arra emlékeztetett, hogy az épületben működő mindhárom művészeti csoport korábban megkapta a Kiskunhalas Városért kitüntetést, ami azt bizonyítja, hogy komoly szerepet játszanak a város kulturális és művészeti életében.

A beruházás 163 millió forintból valósult meg, amiből 135,3 millió forint pályázati támogatás volt. Mostanra készült el teljesen és szerelték fel a szükséges berendezésekkel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!