Üzleti partnerek

2023.04.07. 17:17

A mezőgazdasági gépgyártás területén erősítenék a magyar-kirgiz kapcsolatokat

Kirgizisztán magyarországi nagykövete és külgazdasági attaséja tett látogatást az elmúlt napokban a a mezőgazdasági gépeket és alkatrészeket, valamint légiközlekedési berendezésekhez szükséges alkatrészeket gyártó jánoshalmi Renner üzemben, ahol a diplomatákat Dr. Renner Tamás vezérigazgató fogadta és a közös fejlesztés lehetőségeiről tárgyaltak – tudatta közleményében a nagykövetség.

Pozsgai Ákos

Az üzem látogatása során a kirgiz diplomaták megismerkedtek a Renner gyártási folyamatával

Fotó: Beküldött fotó

T.Ch. Kushchubekov nagykövet megbeszélést folytatott a cég vezérigazgatójával, valamint a Rennerrel együttműködő „Mumgep” LLC igazgatójával, Kötel Tamással, amely a két cég együtt gyártja a magyar fejlesztésű Renner traktort. A vállalkozások vontatott és függesztett grédereket, bálázókat, kaszákat, permetezőket, pótkocsikat, ekéket, szecskázókat is gyártanak.

A találkozón megvitatták az együttműködési lehetőségeket a magyar traktorok kirgiz piacra történő szállítására, valamint a karbantartásukhoz szükséges szervizközpont megnyitására. Renner Tamás beszélt az elektromos traktor tervezésével kapcsolatos, folyamatban lévő kutatásról, és érdeklődését fejezte ki a közös munka iránt, ezért meghívott két mérnököt a Kirgizisztánból, hogy közösen dolgozzanak ki egy prototípust.

Az üzem látogatása során a kirgiz diplomaták megismerkedtek a Renner gyártási folyamatával és döntés született arról, hogy Renner Tamás vezérigazgató hamarosan Kirgizisztánba látogat, ahol a lehető üzleti partnerekkel folytat majd a közös termelési lehetőségekről tárgyalásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!