Fejlesztés

2021.12.30. 18:59

Sok helyre pályázik a kiskunhalasi önkormányzat

Több mint másfél milliárd forint értékben nyújt be különböző épületek energetikai korszerűsítésére és más fejlesztések megvalósítására pályázatot a halasi önkormányzat az új év első napjaiban.

Pozsgai Ákos

Forrás: baon.hu / archív

December közepén rendkívüli testületi ülésen fogadta el a város közgyűlése a pályázatok benyújtásáról szóló határozatot. 

Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére 310 millió forint elnyerésére ad be pályázatot a halasi önkormányzat még január közepéig, amely a kivitelezési munkálatok teljes költségét fedezi majd. A projekt keretében a Hajnal utcai egészségház, a Vasút utcai óvoda, a Köztársaság utcán álló régi Kisvárosháza épületenergetikai korszerűsítése valósul meg. 

Szintén január közepéig kell benyújtani az Élhető települések című pályázati felhívásra a szükséges pályázati dokumentumokat. A projektköltség összege közel 1,3 milliárd forint az elfogadott előterjesztés szerint. A pályázat keretén belül főként belterületi zöldinfrastruktúra-fejlesztések – közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra, információs és kommunikációs technológiai eszközök, okos települési fejlesztések, közlekedésfejlesztési tevékenységek – valósulnak meg. A program keretében a Kuruc vitézek tere és Erzsébet királyné tér közötti városrész újul meg, amely érinti a Kossuth utcai lakótelepeket is. Parkolók, játszóterek épülnek, új utcai bútorokat helyeznek el, és okos köztéri eszközöket is telepítenek. 

A fejlesztés konzorciumi megállapodás keretében a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel közösen történik, az erről szóló megállapodást a napokban írják alá a felek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!