beruházás

2021.03.31. 06:55

Háromszázmillió forintból építenek ipari parkot Solton

Eredményes évet tudhat maga mögött a solti önkormányzat. A pályázati sikereknek köszönhetően több jelentős beruházás valósult meg a településen, illetve jó néhány folyamatban van.

Gulyás Sándor

Az 52-es főút felújításával a park megközelítése is könnyebb lesz – mondta Németh István

Fotó: Lencsés P. Anna

Az elmúlt év őszén készült el a kissolti iskola és óvoda épületének energetikai korszerűsítése. A beruházás összköltsége 207 millió forint volt. A beruházásra egyrészről a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert vissza nem térítendő 150 millió forintos uniós forrás nyújtott fedezetet, másrészről a solti önkormányzat 57 millió forintot tett hozzá saját költségvetéséből a felújításhoz. A napokban befejeződött az ivóvízjavító program, ami közel 600 millió forintba került. Ugyancsak a tavalyi évben újult meg a Nagymajori úton található melegítő-tálaló konyha és a hozzá tartozó hetvenfős ebédlő.

– Ősszel kezdődött meg a csaknem kétezer-négyszáz négyzetméter alapterületű multifunkcionális sportlétesítmény építése.

A beruházás közel egymilliárd forintba kerül, a költségeket a 450 millió forintos állami támogatásból és saját forrásból fedezi a város.

A létesítményt napközben az iskolások használják, tanítási idő után pedig a sportegyesületek számára biztosít helyet, illetve alkalmas lesz egyéni és csapatversenyek lebonyolítására, kulturális programok megszervezésére is. A projekt keretében egy huszonkét férőhelyes autóparkoló és egy park is kialakításra kerül. A sportcsarnok a tervek szerint szeptemberben kerül átadásra. Rövidesen megkezdődik a kissolti, egy csoportszobás bölcsőde építése, ahol tizenkét gyermek elhelyezésére lesz lehetőség. A megvalósításhoz 117 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott önkormányzatunk – ismertette a beruházások részleteit Németh István polgármester.

A napokban indul el a három elemből álló Zöld város projekt. Minden igényt kielégítő, háromszintes üzletház épül a városközpontban, létesül egy 1100 négyzetméteres alapterületű autóparkoló, valamint a Sákor-csatorna partján egy fitneszparkot alakítanak ki.

A beruházás költségeit a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 500 millió forint fedezi.

– Ugyancsak az év elején kezdődött meg a Solt–Dunatetétlen–Akasztó közti kerékpárút kiépítése. A beruházás költségeit a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turisztikai pályázatán elnyert, mintegy 700 millió forint fedezi. Háromszázmillió forintból létesül ipari park településünkön, melynek előkészítése már megkezdődött. Nagy örömünkre szolgál, hogy az 52-es főút teljes felújításon fog átesni. Ez kedvező számunkra, mivel az ipari park céljára kijelölt terület a főút mellett található és így könnyebb lesz a megközelítése. Komoly reményeket fűzünk a Versenyképes Magyarországért Operatív Programhoz. Terveink között szerepel egy új művelődési ház és óvoda felépítése. Tovább kívánjuk folytatni belterületi útjaink felújítását – emelte ki Németh István.

Az 52-es főút felújításával a park megközelítése is könnyebb lesz – mondta Németh István
Fotó: Lencsés P. Anna

Játszóterek is készülnek a településen

A tavalyi év végén adtak át a településen egy játszóteret a Petőfitelepen. A beruházás 7,5 millió forintból valósult meg. A költségek felét önkor­mányzati forrás fedezte, a fennmaradó összeg pedig helyi cégek, vállalkozók, magánszemélyek adományaiból jött össze. Idén a Zöld város projekt keretében a település központjában, illetve a kissolti városrészen épülnek még játszóterek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!