Beruházás

2021.01.09. 16:32

Elkezdődött a Kodály utcai bölcsőde bővítése Baján

Megkezdődött a Bajai Egyesített Bölcsődék Kodály utcai bölcsőde épületének bővítése.

Márton Anna

A projekt több mint 351 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg. Jelenleg a Bajai Egyesített Bölcsődék három telephellyel, összesen 237 férőhellyel működik, de ez a kapacitás nem elegendő a növekvő igények ellátására. A pályázati támogatásból a Kodály utcai épületben négy csoportszobát és egy multifunkcionális szobát alakítanak ki. Ezentúl az új multifunkciós terem ad helyet az Eötvös József Főiskola csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatói képzésének, intézményi és szülői értekezleteknek, így a jelenlegi nyolc csoportszoba újra elláthatja eredeti funkcióját.

Az új csoportszobák közül kettőben az alapszolgáltatást vehetik igénybe, a másik két teremben, a Szent Antal utcai telephelyen már jól működő új szolgáltatásokat, a játszócsoportot és az időszakos gyermekfelügyeletet biztosítják.

A Kodály utcai bölcsődében tíz csoportszobában összesen 120 férőhellyel várják a kisgyermekeket. A projekt megvalósulása nemcsak bölcsődei férőhelybővítést, hanem 12 fő számára munkahelyteremtést is eredményez. Az eddigi 24 fő helyett 36 fő felnőtt fog feladatot ellátni a bölcsődében, ez ugyanakkor szükségessé teszi a kiszolgálóhelyiségek felújítását, átalakítását, amit szintén a pályázat terhére valósítanak meg. Új bútorokat, fürdőszobai és konyhai eszközöket, valamint játékokat is vásárolnak a támogatásból. A vállalkozónak a munkálatok elvégzésére 14 hónap áll rendelkezésére. A kivitelezés ideje alatt az intézmény működése zavartalan lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!