Újra vásárlási idősávot vezettek be a halasi piacon

A koronavírus-járvány tavaszi, első hulláma után újra bevezették az idősek vásárlási idősávját Kiskunhalason, de csak a piacon. Fülöp Róbert polgármester döntése szerint szerda és szombat délelőtt 11 órától 12 óráig csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak a piacon.

Pozsgai Ákos

A 65 feletti személyek saját döntésük alapján élhetnek a lehetőséggel, hogy a számukra kijelölt 11 és 12 óra közötti védett idősávban vásároljanak a piacon. Ebben az időtartamban rajtuk kívül a piac területén csak az ott árusítók és foglalkoztatottak tartózkodhatnak. A piac reggeli nyitásától 11 óráig nincs korosztályi szabályozás vagy tilalom, ez azt jelenti, hogy a 65. életévüket betöltött személyek is mehetnek vásárolni 11 óra előtt is.

Ezenkívül a polgármesteri utasítás értelmében a szerdai és a szombati napokon a piac csak úgy nyithat ki a jövőben, ha mindenki eleget tesz ezeknek az intézkedéseknek.

Újra kötelező a piac területén mindenki számára az arcmaszk viselése, ezenfelül az árusoknak a kesztyű használata. A piac területén lévők számára előírt védőtávolság mellett az árusok között a lehető legnagyobb távolságot kell kialakítani.

Az árusoknál a termékek pakolását és a pénzkezelést külön személynek kell végeznie, és a piac nyitvatartása alatt folyamatosan kell a vásárlókat tájékoztatni a veszélyhelyzetben szükséges magatartási normákról – erről már a piacot működtető Pezsgő Kft. adott ki utasítást. A rendszabályok betartását a közterület-felügyelők és a piacfelügyelőség ellenőrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!