választások

2020.09.20. 21:36

Mondok József nyerte az izsáki időközi polgármester-választást

A szavazatok csaknem 60 százalékát kapta a visszatérő polgármester az izsáki időközi polgármester-választáson. Kalocsán független induló tölti be ezentúl a márciusban megürült képviselői helyet.

Horváth Péter

Forrás: Mondok József

Fotó: Facebook

Országszerte hat, megyénkben pedig két településen tartottak időközi önkormányzati választásokat vasárnap. Izsákon polgármestert választottak, miután Kutas Tibor októberben megválasztott független polgármester júniusban lemondott tisztségéről. A választáson ketten indultak a polgármesteri székért: Mondok József korábbi településvezető a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum támogatásával és Varga István független jelölt. A választásban 4822 helyi lakos adhatta le voksát a város hat választókerületében. A választást 1491 szavazattal (59,03 százalék) Mondok József nyerte, Varga István 1035 szavazatot 40,97 százalék) szerzett.

Kalocsán a 7. számú egyéni választókerületben képviselő-választást tartottak, mivel a kerület eddigi képviselője, Jánosi György (Fidesz-KDNP-Kalocsa Jövőjéért Egyesület) márciusban lemondott. A képviselői helyért négyen indultak, szavazásra 1537 helyi lakos volt jogosult. A szavazatok többségét, 397 darabot dr. Vincze András független jelölt kapta.

Borítókép: Mondok József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!