beruházás

2020.07.09. 12:08

Korszerű telepet építenének a disznóknak Mátételkén

Közel négymilliárd forintos beruházást tervez Mátételkén a Bácsalmási Agráripari Zrt.

Márton Anna

A legfejlettebb technológiával működtetnék az új telepet

Forrás: Petőfi Népe

A cég tulajdonosa, Pálfi Gábor érdeklődésünkre elmondta: a Vidékfejlesztési Program keretében szeretnének pályázni a beruházás költségeinek finanszírozására.

A Bácsalmási Agráripari Zrt. jelenleg 3500 DanBred kocát tart Bácsalmáson, két telepen. A cég nagy tételben állít elő hizlalási alapanyagot a Bonafarm Zrt.-nek.

A vállalat Mátételkén egy kétezer anyadisznó nevelésére alkalmas, modern, a mai, legfejlettebb technológiák alapján működő telephellyel bővítené kapacitását – tudtuk meg Pálfi Gábortól. Sikeres pályázat esetén az új telephelyen a kocákba ültetett csipes rendszer gondoskodna az állomány teljes komfortjáról, segítené a jószágok egyéni takarmányozását. A tervek szerint a beruházás részét képezné egy olyan technológia kiépítése is, mellyel öntözésre alkalmas vizet nyernének ki a híg trágyából.

A Bácsalmási Agráripari Zrt. a térség legnagyobb munkáltatója, 250 alkalmazottat foglalkoztatnak. A tervezett beruházással közel 70 ember részére tudnának még megélhetést biztosítani – tette hozzá a tulajdonos.

A legfejlettebb technológiával működtetnék az új telepet
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!