változások

2020.05.20. 13:52

Jelentősen csökkentik a városházi létszámot Baján

Szervezeti és hozzá kapcsolódva személyi döntéseket eredményező változtatásokról született döntés a városházán az önkormányzat költségvetésének felülvizsgálatát követően.

Kubatovics Tamás

Ezek között a polgármesteri hivatal létszámát és szervezetét érintő átalakításokkal is igyekeznek reagálni a járványhelyzetben, ennek következtében 108-ról 94-re csökken a létszám. Öt közszolgálati tisztviselő jogviszonya szűnik meg az átszervezéssel, kilenc betöltetlen álláshelyet vonnak el a hivataltól.

A beszerezési és közbeszerzési csoport megszűnik, ezt a feladatot az ügyviteli iroda kapja meg. A városfejlesztési és városüzemeltetési irodák összevonásától pedig a hatékonyabb és összpontosítottabb feladatellátást várják, derül ki az indoklásból. Mindez a kalkuláció szerint 37,8 millió forint bérmegtakarítást eredményez 2020-ban, jövőre pedig közel 62 millió forintot.

Év elején a 10 városőri álláshely megszüntetéséről és hat segédfelügyelői álláshely létrehozásáról döntött a képviselő-testület. Utóbbiak képzése azonban a veszélyhelyzet miatt nem kezdődött el, a feladatok miatt a leépítést sem kezdték meg. Időközben kiderült, hogy munkájukra nagy szükség van, ezért a korábbi döntést visszamenőlegesen hatályon kívül helyezték, azaz tovább foglalkoztatja az önkormányzat a korábbi városőröket, akik majd a képzés után a Városrendészeti Iroda segédfelügyelőiként dolgozhatnak.

Érinti a hivatali munkát az a változtatás is, hogy a jövő hónaptól a Vagyongazdálkodási Iroda a szociális bérlakások mellett a piaci alapon műteremlakásként, szolgálati jelleggel vagy bérlőkijelölés alapján bérbe adott lakások ügyeinek intézését is ellátja, ez a feladat a Baja Vagyon Zrt.-től kerül át a városházára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!