Soltvadkert

2018.11.19. 20:24

Nincs elég ipari áram Vadkerten

Nincs elegendő ipari elektromos áram Soltvadkerten. Ez pedig a város jövőjét, fejlődési esélyeit kérdőjelezi meg már rövid távon is.

Barta Zsolt

A déli iparterületeken fejleszteni kívánó vállalkozások olyan akadályba ütköztek, amely megoldás érdekében vagy kifizetnek cégenként akár 150 millió forintot a szolgáltatónak, vagy nem fejlesztenek. Ezzel a riasztó helyzettel szembesítette Bezsenyi László városatya a minap az önkormányzati ülésen Soltvadkert elöljáróságát.

A problémával már korábban is foglalkozott a város vezetése, azonban az ügyben semmiféle előrelépés nem történt.

Font Sándor országgyűlési képviselő lapunknak elmondta, hogy a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatalhoz fordult egy szakmailag megalapozott anyaggal, amely a jelenlegi 20 kilovoltos vezetékrendszer bővítését kéri. Az igényt befogadták. Jelenleg vizsgálják annak a műszaki és anyagi feltételeit, hogy Kiskőrösről hogyan lehet áthozni egy újabb vezetéket. A képviselő abban bízik, hogy a kormány támogatja a kérést, ugyanis a nagyobb elektromos teljesítményt igénylő cégek termelésének adójából néhány év alatt megtérül a beruházás költsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!