Kalocsa

2018.10.10. 18:10

Pénzt adnának a téli tűzifa helyett

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített elnökségi ülésének adott otthont kedden a kalocsai városháza. Az összejövetelen az elnökségen kívül Magyarország mind a 19 megyéjéből megjelentek a tagozatvezetők.

Zsigmond Enikő

Dány, 2017. január 11. Közmunkások aprítják fel a Belügyminisztérium által meghirdetett tüzelõanyag-pályázat keretében elnyert támogatásból vásárolt tûzifát Dányban 2017. január 11-én. A minisztérium saját keretébõl biztosít tüzelõanyag-támogatást az ötezer lakos alatti településeken élõ rászorulóknak, a pályázat 180 ezer embernek jelent segítséget. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

– A TÖOSZ-nek több mint ezerhétszáz tagja van – a települések több mint ötven százaléka csatlakozott ehhez az érdekvédelmi szervezethez –, itt most a tagozatvezetők vannak jelen – mondta el kérdésünkre Schmidt Jenő.

– Ülésünkön foglalkoztunk azzal, hogy az elmúlt tíz évben hogyan alakult az államháztartás, és hogyan fog változni vélhetően elkövetkezendő időszakban az önkormányzati gazdálkodás, költségvetés. Gondolok itt a közmunkaprogramok létszámának a csökkentésére, a településüzemeltetésre és -fenntartásra. Elmélkedtünk azon, hogy lesz-e köztisztviselői béremelés, mert a kormány 11 milliárd forintot kíván szétosztani erre, pályázat útján, de ez nem elégséges, és többeknek valószínűleg saját forrásból kell ezt megoldaniuk – részletezte az elnök.

Schmidt Jenő szólt a téli rezsicsökkentésről is. Szervezetük állásfoglalása, hogy ezt pénzben adják oda a jogosultaknak, és ne fában, szénben vagy pelletben, hiszen nyolcszázezer háztartást érint a juttatás, és ilyen mennyiségű tüzelőt az önkormányzatoknak nehéz és igen drága lenne beszerezni.

Nyitóképünk illusztráció,

Fotó: Kovács Tamás, MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!