FÜLÖPJAKAB

2018.03.29. 07:12

Helyben dolgozzák majd fel a termést Fülöpjakabon

A helyi mezőgazdasági termelés fellendülését remélik Fülöpjakabon egy beruházástól, aminek köszönhetően zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, illetve -csomagoló épül. A projekt jelenleg a közbeszerzés lebonyolítása előtt áll, a tervek szerint jövőre indulhat el a feldolgozó.

Vajda Piroska

A helyi mezőgazdasági termelés fellendülését remélik Fülöpjakabon attól a beruházástól, amelyre 450 millió forint állami forrást nyert a település. A támogatásnak köszönhetően a község egyik legnagyobb beruházása során zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, illetve -csomagoló épül – tájékoztatta lapunkat Szénási Zoltán polgármester. Elmondta, a Fülöpjakabi Községi Gazdálkodási Kft. pályázott a Területi Operatív Program keretében, a beruházást a megyei önkormányzattal konzorciumban valósítják meg.

Az önkormányzat által a volt Tsz-majorban megvásárolt közel hatezer négyzetméteres területen építik fel a közel ezer négyzetméteres csarnokot, amelyben helyet kap a zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, illetve -csomagoló, három hűtőkamra, öltöző, vizesblokk és egy iroda. A tervek szerint a létesítményt egy másik helyi társaságnak adja majd bérbe az önkormányzati kft. – tudtuk meg a település­vezetőtől. A projekt jelenleg a közbeszerzés lebonyolítása előtt áll, a tervek szerint jövőre indulhat el a feldolgozó. Szénási Zoltán abban bízik, hogy a fejlesztéssel hozzásegítik a helyi és környékbeli gazdák által megtermelt termények piacra jutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!