Bács-Kiskun

2023.12.16. 16:39

A téli időszak kedvence: a mikulásvirág

Ha tél, akkor elengedhetetlen egy szép piros mikulásvirág az ünnepi asztal közepére.

Orosz Fanni Flóra

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A mikulásvirág tipikusan egy ünnepi növény, és ilyenkor decemberben hatalmas népszerűségnek örvend, viszont hamar tönkre mehet miután hazavisszük a boltból, ha nem gondozzuk megfelelően. Cikkünkben a Kecskeméti Bagosi Kertészet segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat.

A gondozása nagyon egyszerű. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű fényt kapjon és mindig megfelelően öntözzük. Arról, hogy mi is a megfelelő mennyiség a fényből és a folyadékból a Bagosi Kertészet munkatársa számolt be.

– A mikulásvirág szereti a világos helyeket, de a közvetlen napsütés nem tesz neki jót. Fontos, hogy akkor öntözzük meg, amikor a talaj száraz, mert nem tűri a túlöntözést. Inkább mindig szárazabban tartsuk, ez igaz minden szobanövényre. Ültessük tápanyagban gazdag földbe, és gondoskodjunk a későbbi tápanyagellátásáról, mert optimális helyen nagyon gyorsan fejlődik a gyökere – fogalmazott.

Az is megtudhattuk, hogy a mikulásvirág szinte bárkinek tökéletes választás lehet.

– A mikulásvirág ideális választás otthonunk vagy munkahelyünk díszítéséhez. Piros levelei a rövid nappalok hatására alakulnak ki, így, ha szeretnénk, hogy minél pirosabb legyen nem szabad sokat világítani rá. Igazi ünnepi hangulatot varázsolhatunk az adventi időszakban ezekkel a változatos színű növényekkel – teszi le a voksát a mikulásvirág mellett a Bagosi Kertészet is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!