Baon podcast

2023.10.07. 15:30

Kulacs, vászonzsák, doboz: a környezettudatosság első lépései Zubor Melisszával – podcast

A környezetünk védelméről beszélni sosem lesz elcsépelt, hiszen, a mi feladatunk megóvni azt. Zubor Melissza, a kecskeméti Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt alapítója személyes küldetésének érzi a környezetvédelmet, maga is környezettudatosan éli a mindennapjait, a témában vele beszélgettünk.

Orosz Fanni Flóra

Zubor Melissza, a kecskeméti Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt alapítója

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Zubor Melissza szerint a legfontosabb első lépés az elhatározás után az, hogy ne akarjunk hirtelen mindent megváltoztatni a mindennapjainkban, annak érdekében, hogy például kevesebb szemetet termeljünk vagy környezetkímélőbbek legyünk. A sikeres átállás kulcsa a fokozatosságban rejlik, aminek első lépései között szerepel, hogy mindig tartsunk magunknál egy kulacsot, egy vászontáskát és egy dobozt – emelte ki Melissza.

A beszélgetés alatt mindenekelőtt elárulta, hogy miért is fontos, hogy minél többen törekedjenek a zöldebb életvitelre. Ezenkívül szó volt még arról is, hogy milyen módszerek segítségével tudunk kevesebb hulladékot termelni, illetve a komposztálás folyamatába is betekinthettünk általa. További részletek az alábbi felvételen:

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!