Versfolyam 2019

2019.02.26. 11:25

Költészet online: streamelt szavalatokkal készülnek a diákok

Versfolyam 2019 címmel maratoni versmondást szerveznek határon túli és a diaszpórában működő magyar oktatási intézmények és hazánk középiskolásainak.

Forrás: Shutterstock

A Békéscsabai SZC Trefort tagiskolája és a békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület idén is maratoni versmondást szervez. Csibor Géza, az egyesület vezetője elmondta, hogy hasonló versfolyamot már szerveztek a korábbi években József Attila születésnapja, a költészet napja alkalmából.

Az elmúlt esztendőben például felvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi és vajdasági magyar diákok szavaltak a világhálón közvetített élő adásban, de a versfolyamra jelentkezett a kanadai Hamilton városának egy magyar nyelvű iskolája, sőt képviseltette magát a programon New York magyarsága is.

Az idei versfolyamra a határon túli és a diaszpórában működő magyar iskolák mellett a szervezők meghívták a magyar középiskolákat is.

A napokban összesen több mint 2500 iskolába küldtek meghívót. Csibor Géza arra számít, hogy április 11-én kellő számú jelentkező lesz, akik a bszc.hu és a tajgazda.hu internetes oldal közvetítésében mondhatják el az általuk kiválasztott magyar költők verseit.

A lebonyolításhoz a műszaki segítséget a Békéscsabai Médiacentrum Kft. biztosítja.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában