Krimi

2024.04.13. 05:50

Halántékán érte a végzetes szúrás a fiatal fiút - gyilkosa 15 évet is kaphat (videó)

Az Erzsébet téri dulakodásról készült felvételt nemrég tette közzé az ügyészség.

MW

A 18 éves Martint rengetegen gyászolták

Forrás: Bors

A halálos késszúrás előtt készült a felvétel a budapesti Erzsébet téren: az információk szerint a három fiatal egy lány miatt kezdett el verekedni, majd egyikük előrántott egy pillangókést, és halántékon döfte ismerősét, a 18 éves Martint.

A megszúrt fiú barátai ezután ütni kezdték a szintén 18 éves támadót, aki elmenekült a helyszínről. A rendőrök végül elfogták a késelőt. 

Súlyos büntetés kér az ügyészség

Martint megpróbálták újraéleszteni az utcán, majd kórházba szállították. Egy ideig altatásban tartották, kezdett javulni az állapota, levették a lélegeztetőgépről. Néhány nap múlva azonban belehalt a sérüléseibe.

A tragédia még tavaly februárban történt: a gyilkos jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. A főügyészség most hosszú tartamú, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta - írja cikkében a Bors.

A Fővárosi Főügyészség a késsel támadó fiatallal szemben emberölés miatt nyújtott be vádiratot, két társával szemben pedig csoportos garázdaság a vád. Kollégáim indítványozták, hogy a bíróság a késes támadással vádolt fiatalt hosszabb tartamú, súlyos börtönbüntetésre ítélje

- mondta el a Tényeknek Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

Ha a fiatal férfit elítélik, akár 15 évre is börtönbe kerülhet. A másik két vádlott próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kaphat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában