Krimi

2023.10.02. 20:58

Megunta, szemetesbe dobta 16 éves kutyáját egy nő, konténerből mentették ki az állatot

Járókelők hallották meg, hogy nyüszít az öreg kutyus. A szemét alól húzták ki.

Fotó: Facebok / BRFK

A napokban bezacskózva találtak rá egy legyengült kutyusra egy Rákóczi úti társasház szemetesében Budapesten - derült ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos Facebook-közleményéből.

 

A szomszédok az eb ugatására lettek figyelmesek, majd gumikesztyűt húztak és feltúrták a szemetet a 16 éves nyüszítő állat megmentéséért.

 

A kutyust több adag szemét alól, egy műanyag zacskóba csomagolva találták meg, szerencsére még élve tudták kiemelni. A sikeres mentőakció után riasztották a rendőröket és az állatvédőket.

Az egyenruhások adatgyűjtést végeztek a háznál, mely során kiderült, hogy a kukába dobott állat egy ott lakó zavart nőé, aki egy másik kistermetű ebet is tart a lakásában.

 

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, mely során mindkét kutyát lefoglalták, és átadták az Állatmentő Ligának.

 

A kiérkező állatorvos a kukába dobott kutyáról, valamint a lakásban lévő másik ebről megállapította, hogy legyengültek, és három éve nem voltak beoltva.

Az egyenruhások végül a zavart nőt kórházba vitték, a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított büntetőeljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában