Krimi

2023.07.22. 15:01

Súlyos baleset Kisvárdánál: 25 embert vittek kórházba

Egy busz hajtott az árokba, több mint ötvenen utaztak rajta.

Forrás: Országos Katasztrófavédelem

Közúti közlekedési baleset történt 2023. július 22-én 2 óra 4 perckor a 4-es számú főúton Kisvárda térségében. A rendelkezésre álló adatok szerint egy Záhony irányába közlekedő ukrán autóbusz lesodródott az útról és az árokba csapódott. A baleset következtében többen megsérültek.

Huszonöt embert vittek kórházba a 4-es főúton szombat hajnalban Kisvárdánál balesetet szenvedett ukrán busz utasai közül; egyikük sincs közvetlen életveszélyben, és gyerek sincs a sérültek között 

- tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-t.

Győrfi Pál elmondta: a 25 sérült közül 4 ember állapota súlyosabb, esetükben törések és belső sérülések gyanúja merült fel. A könnyebben megsérült 21 ember zúzódásokat, kisebb sérüléseket szenvedett.

Hozzátette, a 25 sérültet öt kórházba - Kisvárda, Miskolc, Sátoraljaújhely, Nyíregyháza, Mátészalka - szállították. A baleset helyszínére 16 mentőegység érkezett.

Forrás: Országos Katasztrófavédelem

A beavatkozók áramtalanították a járművet, majd annak első ajtaját feszítővágóval levágták, hogy az utasok könnyebben le tudjanak szállni, valamint a mentési munkálatokat könnyítsék. A tűzoltók a jármű hátsó biztonsági ablakát kéziszerszámokkal betörték, és mentőboard segítségével, a mentőszolgálat munkatársaival közösen három embert kiemeltek az autóbuszból, amelyen több mint ötvenen utaztak. A tűzoltók a csomagteret is elérhetővé tették, a bőröndök, táskák rakodásában is segítettek - írja a szon.hu.

A csoport tolmácsa szerint a balesetet az okzta, hogy a sofőr gyorsan ment ezért nem tudott behajtani egy körforgalomba, és az árokba rohant.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában