Nyári akciók

2018.06.08. 08:44

Mostanság lehet érdemes a diákoknak folyószámlát nyitni vagy bankot váltani

A szünidőben ismét nagyobb intenzitással kínálják diákszámla-konstrukcióikat a hitelintézetek.

A nyár kezdetével előrébb csúsztak a bankok honlapjain a fiataloknak szóló folyószámla-konstrukciókról szóló ajánlatok. A tanév közeledtével ugyanis sokan keresnek új pénzügyi szolgáltatót is maguknak, vagy nyitják meg első önálló folyószámlájukat – hívja fel a figyelmet a Világgazdaság pénteki száma.

A lakossági piacon aktív nagyobb szereplők szinte mindegyike kínál a 14–25 éves korosztályt megcélzó kedvezményes folyószámla-konstrukciókat, amelyek paramétereit igyekeznek a tanulói jogviszonyban álló, még leginkább szülői támogatásból élő korosztály igényeihez igazítani.

A pénzügyi szolgáltatók lelkesedése persze nem véletlen. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a 2017–18-as tanévben több mint 790 ezer (14 éves vagy idősebb) tanuló vett részt nappali tagozatos képzésben Magyarországon, közülük bő 200 ezren a felsőoktatási intézményekben tanultak. Ez az ügyfélkör pedig még akkor sem elhanyagolható, ha figyelembe vesszük, hogy e számláknál általában az egyenlegek értéke és a használati intenzitás is elmarad az átlagtól. Ráadásul a fiatalként megszerzett ügyfél – ha elégedett a szolgáltatással – feltehetőleg munkába állása után is marad, és aktív megtakarítóvá, hitelfelvevővé válik.

Forradalmi újdonságokat persze továbbra sem kell várni a pénzintézetek ajánlataitól, a szolgáltatások köre minden szereplőnél hasonló. Ezek közé tartozik a kedvezményes vagy díjmentes számlavezetés, az első évben díjmentes bankkártya, az ingyenes kártyás vásárlás, vagy a főszámláknál amúgy is járó havi kétszeri, de legfeljebb összesen 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában