Összeesküvés-elméletek

2022.05.07. 07:25

Elképesztő találgatások: mégsem halt meg M.Richárd

Unokatestvére péntek éjjel osztotta meg közösségi oldalán a halálhírét. Sokan azonban nem hiszik el.

Három hete feküdt kómában M. Richárd, orvosai mesterséges kómában tartották. A férfi 2017 májusában jogosítvány nélkül vezetett, és súlyos, két halálos áldozattal járó balesetet okozott Budapesten, a Dózsa György úton. Jogerősen 3 és fél évnyi fogházbüntetést kapott, és élete végéig eltiltották a vezetéstől - írja a Ripost.
M. Richárd tavaly decemberben aztán agyvérzést kapott. Bár abból felépült, április elején újra rosszul lett, sztrókot kapott. Pár héttel ezelőtt unokatestvére, az író Lakatos Levente beszélt egy műsorban rokona állapotáról, ő azt mondta, a férfit a berettyóújfalui központi bv-kórházba szállították, élet és halál között lebeg, nem jók az esélyei. 
A Borsnak egy nappal ezelőtt szólalt meg a gázoló ügyvédje. „Azt kijelenthetem, hogy életben van, mert ha nem így lenne, arról már tudnék” – nyilatkozta a lapnak. Aznap éjjel azonban az unokatestvér közösségi oldalán tudatta, hogy M. Richárd elhunyt. „Ég veled Ricsi!” - írta.

A hír futótűzként kezdett el terjedni az interneten, rengeteg kommentelő azonban nem hiszi el. Ő úgy gondolják, M. Richárd halálhíre becsapás, a férfi így tud most új életet kezdeni. Az elképesztő találgatásoknak természetesen semmi alapja sincs.

„Ki hitte volna. Szépen felépítve a sztori. Valahol pedig kezdődik az új élete!”

„Így készül egy új személyazonosság.”

„Nem tudom miért, de valahogy nem tudom elhinni. Van az a pénz, amiért van új személyi okmány és külföldre szöktetés.”

„Így menekítették ki. Új ország, új személyazonosság, új élet. Dehogy halt meg. Hónapok óta szépen adagolták a történetet, sokan pedig el is hiszik.”

„Miért az jutott egyből eszembe, hogy majd így fog új életet kezdeni valahol?”

Ilyen és ehhez hasonló kommentek lepik el az internetet, a kétkedők egymást hergelik találgatásaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában