Gazdaság

2014.04.16. 18:12

Közel háromszáz új álláshely

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására vonatkozó pályázat eredményéről tartott sajtótájékoztatót tegnap Kerényi János kormánymegbízott és Kollár Péter, a megyei kormányhivatal Munkaügyi Központjának vezetője.

Popovics Zsuzsanna

Mint elhangzott, Bács-Kiskunban 69 munkáltatónál összesen 544 millió forint támogatással 287 új álláshely jöhet létre az idei pályázatnak köszönhetően. Az érintett vállalkozásoknál közel ezer munkahely megtartása is megvalósul.

Kerényi János külön kiemelte, hogy Jánoshalma és Bácsalmás térségéből, megyénk két szabadvállalkozási zónájának minősített munkaerő-piaci körzetéből is nyújtottak be pályázatot. A nyertes 16 munkáltatónál közel megduplázódik a foglalkoztatottak száma (a jelenlegi 71 fős alaplétszám 53 fővel nőhet a támogatás eredményeként). Idén is a megyeszékhelyen, illetve a hozzá kapcsolódó településeken volt a legnagyobb az érdeklődés. Ezen a területen 29 munkáltatónál 133 fős létszámbővülés valósulhat meg.

„Korlátlan lehetőségek” címmel folytatódnak az állás és képzési börzék is a megyében. Április eleje óta eddig hat már megvalósult, a többit május 15-ig tartják meg. Ezek elsősorban a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedési esélyeinek javítását célozzák meg. A négyéves periódusra tervezett 7 606 fővel szemben 2014. március 31-ig már 7 909 fő került bevonásra, melyből 5 571 esetben állapítottak meg bérjellegű támogatást, illetve 3 765 fő képzésben vett részt, melyből 2 902 fő már sikeresen végzett a különböző tanfolyamokon.

Vállalkozóvá válási támogatást 72 fő igényelt eddig. A 2012 októbere óta igényelhető lakhatási támogatásban az érintett időszakban 89 fő részesült. A program indulása óta több mint 4 milliárd Ft került kifizetésre Bács-Kiskun megyében a hátrányos helyzetű álláskeresők munkaerőpiacra történő integrációjának elősegítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!